Zeebrugge - Hull

3 generaties schepen

Miljoenen overtochten


De aankondiging dat de passagiersdienst naar Hull stopgezet zal worden sloeg in als een bom. Een overtocht die jarenlang op mijn verlanglijstje stond. In april zou het zover zijn, maar dat werd afgelast door het Coronavirus. Dit gecombineerd met de Brexit en het feit dat de lijn verlieslatend was gaven de doorslag om de laatste passagiersdienst vanuit België richting het Verenigd Koninkrijk stop te zetten.


Ik heb persoonlijk enkel de Pride of Bruges en Pride of York gekend op de route van Zeebrugge naar Hull. Vele mensen hebben ook nog de voorgangers Norland en Norstar gekend.


Omdat ik dit niet zomaar wil laten voorbij gaan, wil ik graag een pagina op deze website opdragen aan deze passagiersdienst.

De iconische schouw is binnenkort niet meer te zien in Zeebrugge.

Ook jouw hulp is welkom!


Ik heb ongetwijfeld veel gemist. Daarom kan ik jullie hulp zeker en vast gebruiken!

Het is de bedoeling de volledige geschiedenis van de passagiersdienst naar Hull uit te schrijven op de website. Dit omvat de periode 1972 tot 2020.


Ik ben vooral op zoek naar mensen die mij kunnen helpen met het uittekenen van de geschiedenis en interessante weetjes of documenten hebben die gedeeld mogen worden online. Het internet vertelt veel, maar niet alles. 


Ken je niet zo heel veel van de geschiedenis maar heb je foto's of wil je iets delen wat je meegemaakt hebt op de overtocht naar Hull? Dan ben je zeker en vast ook welkom!


Mensen die iets willen delen kunnen zeker en vast contact opnemen!

Laten we samen afscheid nemen van de passagiersdienst en mooie herinneringen ophalen!