CRUISE PORT ZEEBRUGGE

Elk jaar mag de haven van Zeebrugge meer dan een half miloen passagiers verwelkomen. Een groot deel daarvan zijn Engelsen en Duitsers. Naast de passagiers die via cruiseschepen aankomen, zorgt ook de dagelijkse veerverbinding naar Hull voor een constante toevloed van passagiers.


De cruisevakantie wint steeds meer en meer aan populariteit. Omdat de schepen steeds groter worden daalt de ticketprijs en kunnen meer mensen bereikt worden. Aan boord stijgt het aantal restaurants, bars en vrijetijdsbesteding. Cruiseschepen varen meestal 's avonds en 's nachts zodat je elke ochtend kan wakker worden op een nieuwe bestemming. Maar soms komt er toch af en toe eens een zeedag om de hoek piepen.

Waarom Zeebrugge?

Momenteel is Zeebrugge vooral een haven die op een meerdaagse zeecruise wordt aangelopen om cruisepassagiers een dagexcursie aan te bieden. Dit wordt ook wel een transithaven genoemd. In de toekomst wil Zeebrugge meer en meer als vertrek- en aankomsthaven fungeren. Zo kan ook het verblijfstoerisme in Brugge of de kustregio en de lokale economie gestimuleerd worden.


Voordelen van Zeebrugge zijn:

  • Gemakkelijke nautische toegang
  • Locatie op de route Southampton - Amsterdam
  • Historische steden zoals Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel
  • Nabijheid van badplaatsen zoals Blankenberge, Oostende en Knokke
  • Oorlogsverleden in Ieper en de Westhoek
  • Dorpjes zoals Lissewege en damme in de buurt.


Elk jaar neemt de schaalvergroting in de cruisewereld toe waardoor er een jonger en internationaler publiek bereikt kan worden. Vooral op de grote schepen (tussen 3.000 en 5.000 passagiers) wordt cruisen steeds populairder. De kleinere (luxe) schepen blijven vaak wel nog steeds een ouder en kapitaalkrachtiger publiek lokken.

Benieuwd welke schepen

er naar Zeebrugge komen?

Klik hier om naar de lijst met cruiseaanlopen te gaan!