EEN PASSIE VOOR DE HAVEN

Gebeten door het havenvirus van kinds af aan.

Eenmaal het virus je te pakken heeft laat het je niet meer los.

En zo werd de haven naast mijn hobby ook mijn beroep.

Beste bezoeker,


Welkom op deze website! Laat ik mezelf even kort voorstellen.

Van kinds af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met scheepvaart te maken heeft, vooral dan in de haven van Zeebrugge. Ik heb van mijn passie mijn beroep kunnen maken en werk momenteel in de haven bij Hoppe Maritime Group als waterklerk.


Voor sommigen zal mijn naam bekend in de oren klinken. Naast deze fanpage, heb ik ook een website volledig toegewijd aan het cruise gebeuren in onze kusthaven. Op de website www.cruiseschepeninzeebrugge.be en de Facebook-pagina "Cruise Port Zeebrugge - Fanpage" kan je alle informatie vinden over alles die met de cruises in Zeebrugge te maken heeft.


MIJN VERHAAL

2009, het jaar waarop ik echt gebeten werd door het virus van de schepen. Tot voor 2009 was het voor mij als kind niet verder gekomen dan enkel op het internet foto's te bekijken van de grote mastodonten die op de zeven zeeën rondvaren. 


Op mijn 12 jaar was het dan zover, tijd om de eerste keer met een schip mee te varen! Een dagtrip van Calais naar Dover en terug kostte in die tijd €26 dus besloten we eens het Kanaal over te steken richting Engeland. Eenmaal aangelomen in Dover keken we van op de kliffen naar de haven, waar ferries continu in- en uitvaren en waar je een prachtig zicht hebt over het Kanaal.


Deze trip was ons zo goed bevallen, dat we het jaar er achter net hetzelfde deden. Ook nu staat een dagtrip naar Dover soms op de planning. Niet voor de mooie natuur, wel voor de schepen!

In 2010 zag ik voor de eerste keer het cruiseschip Ventura van een redelijk korte afstand. Dat was ook het moment waarop de passie voor de haven duidelijk werd. Er werd meer en meer richting Zeebrugge gegaan om naar de schepen te kijken.


Toen we de havenrondvaarten leerden kennen (toen nog met rederij Euro Line, nadien met Franlis (nu Captain Blue)) werd het duidelijk dat ik mij wou verdiepen in de wereld van de Zeebrugse haven. In 2011 begon ik met de Cruise Port Zeebrugge - Fanpage, 4 jaar later in 2011 volgde de Port of Zeebrugge - Fanpage.


Via beide pagina's wil ik mijn foto's delen, maar ook mensen dichter bij het gebeuren in de Zeebrugse haven brengen. En tot op de dag van vandaag begint mij dat aardig te lukken!

Van hobby naar beroep via de schoolbanken


Het was snel duidelijk dat ik beroepshalve in de haven zou belanden. In tegenstelling tot andere studenten had ik dus niet echt moeite met het kiezen van mijn studierichting.


Na mijn middelbaar in Brugge, trok ik naar Blankenberge om een jaar Transport Management Assitant te volgen aan het Sint Jozef Sint Pieter. Daar maakte ik voor het eerst dicht kennis met de haven van Zeebrugge, onder andere dankzij stage bij de scheepsagentuur van ICO. Tijdens die stage had ik de tijd van mijn leven.


Het zevende jaar in Blankenberge bleek voor mij de ideale springplank te zijn naar de opleiding Logistiek Management aan Howest. Met volle moed en goesting startte ik aan de bachelor en dat bleek een zeer goede keuze te zijn. Tijdens mijn stage bij CSP kreeg ik er een vast contract aangeboden, waardoor ik met trots een punt kon zetten achter mijn schoolcarriére. Na 4 boeiende jaren bij CSP ben ik begonnen aan een nieuw avontuur in de haven bij Hoppe Maritime Group als waterklerk.


Ik ben ook nog trots ambassadeur te mogen zijn voor de 2 studierichtingen en deel graag mijn enthousiasme met de huidige of toekomstige studenten TMA of Logistiek Management!